De senioren van de CB Joventut Xàbia hadden een zeer goede overwinning in Tavernes (59-54)

November 10 van 2016 - 12: 16

De oudere meisjes van CB Joventut Xàbia ze hadden de overwinning heel dicht bij hun bezoek aan het gemeentelijk paviljoen van Tavernes de la Valldigna. Ze verloren, na het betwisten van een extensie door 59 aan 54 tegen CB Platjes de Tavernes.

De sleutel tot deze nederlaag was in de ondiepe diepte van de bank die de zwart en groen had, omdat ze alleen reisde met zeven spelers. Het pand kon op 12-spelers rekenen en in zo'n lange wedstrijd was het doorslaggevend.

Aan het begin van de schok, de meisjes die hij leidt Oscar Butler, ze waren erg gefocust, hoewel ze vijf vrije worpen misten, ondanks dat ze erin slaagden het kwartaal af te sluiten met een gelijkspel op 11-punten. In de tweede set veranderden de xabieras hun verdediging en dit zorgde voor veel twijfels in het pand dat de verdediging niet goed las. Het kruis van de bezoekers was het lage succespercentage in de worpen zowel buiten als uit de reeks vrije worpen. Na een gedeeltelijke 9 naar 13, kwam hij tot rust met voordeel xabiera, 20 naar 24.

Senior Women Team van CB Joventut Xàbia

In de hervatting gingen de bezoekers verder met hun goede verdediging en markeerden het ritme van de wedstrijd tegen een tegenstander die beetje bij beetje meer was. Na verloop van minuten was vermoeidheid aanwezig in de groene en zwarte rangen. Op het laatste moment hadden ze ernstige misvattingen waarin een deel van 4 tot 0 paste. Hun fouten werden bestraft door de lokale bevolking die aan het eind van het kwartaal een zeer krappe score liet, 36 naar 38.

De Valencianen hielden de intensiteitskaart in hun mouw en besloten deze in de laatste tien minuten uit te schakelen. Een verstikkende verdediging vol intensiteit wist de bezoekers te stoppen, die een deel van 8 bij 0 goedkeurden. Godzijdank, die twee opeenvolgende triples van de xabieras remden de droge reactie van CB Platjes Tavernes. Ondanks dit, kwamen de locals op het laatste moment met 2-punten van voordeel, die werden geneutraliseerd na het scoren van twee vrije worpen van de meisjes van Butler. De game eindigde in een gelijkspel met 47, dus moesten ze een extra vijf minuten spelen.

De bezoekers speelden de extra tijd zonder Andrea Valero, hun beste speler, die geblesseerd was tijdens het laatste spel van de wedstrijd. De rest van de teamgenoten deden de rest en deden hun best om een ​​overwinning te behalen die ze verdienden maar niet haalden. Uiteindelijk was het resultaat van 59 naar 54.

Opgemerkt moet worden dat jonge xabieras spelers moesten een zeer vijandige omgeving verduren, met een publiek dat zijn gebrek aan onderwijs en maatschappijleer beledigend voor alle spelers en vooral aan arme Andrea toonde toen hij viel gewonde. Overigens zal deze speler de rest van het seizoen missen omdat ze op de kniebanden wordt geopereerd. Vanaf hier wensen we je een snel herstel.