De senioren van CB Joventut Xàbia versloegen de CB Pedreguer Rojo (49-39)

20 december 2019 - 01: 21

De CB senioren Joventut Xàbia ze behaalden hun laatste overwinning. Het team werd getraind door Gary Stich en Oscar Butler ze kregen een directe rivaal voor de strijd om de tweede plaats in de groep, Pedreguer Rojo, die werd verslagen met 2-49, hetzelfde verschil dat verloren ging in de eerste ronde, 39 punten.

De wedstrijd begon met de thuisploeg zeer geconcentreerd aan beide zijden van het veld en de gedeeltelijke 8-2 outbound bewees het. De bezoekers reageerden op een minimale manier, 8-6, om zwart en groen terug te geven om de eerste serieuze verschillen van de wedstrijd te markeren, 13-6 in de 8e minuut.

Met nog een mand voor bezoekers werd het einde van het eerste kwartaal bereikt met een lokaal voordeel van 5 punten, 13-8.

In het tweede kwartaal toonden de Joventut hun beste versie. Met vloeiende aanvallen en een goede verdedigingsintensiteit nam het verschil geleidelijk toe en bereikte een maximum van 16 punten, 29-13, minuut 18. Echter, de bezoekers sneden in de laatste minuut van de kamer met 4 punten van de vrije worp, aankomen bij de pauze met een comfortabel voordeel van 12 punten voor die van Xàbia, 29-17.

Na de pauze gingen de spelers van Pedreguer veel beter op de baan. Zijn zonale verdediging bemoeilijkte de aanvallen van het pand, en in een oogwenk was de wedstrijd opnieuw heel gelijk dankzij een gedeeltelijke 3-10 in 5 minuten, 32-27 minuten 25.

Tot het einde van de vierde was de gelijkheid maximaal en alleen een drievoudige zwart-wit verhoogde het verschil tot 7 punten aan het einde van de periode, 39-32 en 10 minuten om de winnaar van de wedstrijd te bepalen.

In het laatste kwartaal waren de Stich-spelers toegewijd aan het behouden van de controle over het spel en met die van het scorebord, met verschillen tussen 8 en 11 punten, om zonder lijden te winnen met 49-39, in een geweldig verdedigend spel van Het hele team.

Met deze overwinning wordt het team gepositioneerd met een positief saldo van 5 overwinningen en 4 verliezen bij afwezigheid van de laatste dag van de 1e fase, een wedstrijd die heel speciaal zal zijn voor die van Xàbia, die de wedstrijd tegen Teulada zal spelen binnen de XXXII Memorial Miguel Buigues, waar ze op zoek gaan naar een nieuwe overwinning om zo hoog mogelijk te eindigen binnen hun groep, herinnerend dat het team 7 junior spelers heeft binnen de 12 componenten van het team, wat de veelbelovende toekomst van dit team toont.