Het gebrek aan bench-diepte motiveerde de nederlaag van CH Xàbia in Orihuela (30-26)

Januari 16 van 2019 - 13: 17

Na de kerstvakantie werd de nieuwe comxicotetie voor round-trip-wedstrijden van de handbalteams hervat. Op zaterdag verhuisde het herenteam voor heren Club Handbol Xàbia naar Orihuela om de eerste etappe tegen C.BM. Orihuela. Het team van Marina Alta reisde met 6-trackspelers en twee keepers, wat me dwong de moeite te nemen, vooral omdat het Oriolan-team 16-spelers had.

De start van het spel was uitgebalanceerd totdat ze door hits van het pand op het scorebord naar een 10-5 gingen. Vanaf dat moment zorgde een time-out door de Xabieros ervoor dat de aanval werd bijgesteld en het einde van de eerste helft werd bereikt met een hoopvolle 13-14.

De tweede helft ging verder met wisselingen op het scorebord met een hoog niveau van aanval en verdediging. Helaas maakte de inspanning een deuk in die van Xàbia. In het laatste deel van de wedstrijd bepaalde een lokale reactie het eindresultaat van 30-26. Het team wacht nu op de tweede etappe met grote hoop om het verschil in 4-doelen te kunnen spelen.