José Luis Boronat, van de Jávea Yacht Club, vijfde in het Spaanse IqFoil-kampioenschap

23 maart 2022 - 16: 05

De zeilers van de Club Náutico Jávea José Luis Boronat en Alex Ortega namen dit weekend deel aan het Spaanse IQFoil Championship in Santa Pola. Een proef waarin Boronat vijfde werd en Ortega 16.

Met 50 deelnemers en veel wind begon Boronat zeer sterk aan de test en wist op de eerste dag drie keer op het podium te komen (twee naar de top en één naar de derde plaats). Bovendien werden er in nog eens zes races 20 gespeeld, hij slaagde erin bij de top vijf te horen, maar het betere niveau van de rivalen en de wind stonden hem niet toe om punten te snijden, en uiteindelijk bleef hij 9 punten van de vierde en elfde van derde. .

Van zijn kant stond Álex Ortega op de 16e plaats algemeen, met zijn beste resultaat in de laatste race van het hele kampioenschap toen hij tiende werd. In nog eens acht manches stond hij in de top 15.

In het kampioenschap won de Galicische zeiler Tomas Vieito, die alleen de eerste positie verloor in zes mouwen, waarvan er twee werden behaald door de zeiler van de Jávea Yacht Club, José Luis Boronat.

Booronat bereidt al zijn volgende afspraak voor, in Palma, voor de Princesa Sofía-trofee van 4 tot 10 april, en na een pauze met Pasen, zal het zich vanaf 28 april concentreren op het Gardameer (Italië) om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap van klasse.