Javier Valero, was de winnaar van de etappe van de Volta a la Marina in Xàbia

Januari 22 van 2018 - 06: 53

De fietser, Javier Valero Amat van de Ginestar Elite Category, was de winnaar van de tweede etappe van de Volta Fietser naar de marine, betwist in Xabia. Valero stak de finish over met een tijd van 1 uur 37 minuten en 3 seconden een gemiddelde van 43,2 km / h. Een dagloper zijn telt niet mee voor de doeleinden van het algemene klassement.

In deze fase namen 158-rijders twee vrouwelijke categorieruiters op die zich kwalificeerden in de 139 en erin slaagden de race te beëindigen.

Moisés Espinós volgt de leider van de Volta, na het overwinnen van de harde test dat de Jávea Cycling Club bereidde de deelnemer voor. Hoewel zijn meest directe achtervolgers erin slaagden om tijd te besparen. Op dezelfde manier onderhoudt hij de leiding van de eerste Alicantino en met de maillot Doel van Flying Goals.

De beste plaats in de bergprijs is Vicente Pla Espí del Gobic CC. De classificatie van de Master 50-categorie wordt geleid door Salvador Segura, van de Express Car-Ulb Crevillent. In Master 40 is Fernando Rino de beste, van CE Trialesport en Vicente Pla is de dominator in de Master 30-categorie.

De etappe werd opgelost in de klim naar Montgó

De etappe werd ontwikkeld op een circuit met vier ronden van in totaal 70-kilometers. Vertrek vanuit Xabia, Jesús Pobre, Rotonda de Gata en weer richting Xàbia.

In het begin marcheerden ze allemaal kalm als ze wind hadden en het was niet tot de kilometer 20 waar de eerste bergstop was. De opkomst van Colomer, derde categorie toen het pakket werd verplaatst. Jaime Esteban López van de Hydropress 24H slaagde in de eerste positie.

Na twee serieuze pogingen om te ontsnappen, maar zonder gevolgen en nieuwe beweging door het doorgeven van de Flying Goals. De eerste voor Jaser Fray Turgoose van de Controllpack Badía en in de tweede scoorde hij eerst Pedro Luis Milán.

Vanaf Jesús Pobre versnelde de race en het peloton, geholpen door de wind in het voordeel, won veel snelheid, vooral in de laatste ronde. De beklimming van de Montgó-bergprize en -doel inbegrepen in zicht, alles gaf zichzelf wat ze van binnen hadden tot ze geleegd werden.

De eerste die over de finish ging, was Javier Valero, die Paul Double in 9 seconden overtrof en Óscar Hutchings in 10.

De Xàbia Cycling Club organiseerde een geweldige race waarbij alle strategische punten op een veilige manier werden bestreken, waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Net als de prachtige dag dat het vertrok, kon een groot publiek naar beide kanten van de weg klimmen op de klim naar de Montgó. De fans applaudisseerden en moedigden alle deelnemers aan tijdens de klim.

Aanstaande zondag zal de Volta a la Marina, bezoek La Safor, zich in zijn derde fase bevinden met uitgang en finish in Bellreguard. Met een route van 68 km., Dat omvat twee Flying Goals in Rafol de Salem en Alquería de la Condesa, evenals een bergtop, de haven van Beniatjar.