Grote overwinning voor de senioren van CB Joventut Xàbia tegen NB Alzira (71-62)

18 oktober 2017 - 07: 55

De mannelijke senior set van CB Joventut Xàbia behaalde een geweldige overwinning door 71 te verslaan met 62 aan NB Alzira in een botsing die werd gespeeld in de Het paviljoen van Miguel Buigues van Xàbia.

Het groene team beschuldigde de zenuwen van het debuut thuis overmatig en had een slechte startmatch waardoor de Valenciaanse 2 15 op het scorebord kon zetten. Een situatie die beetje bij beetje veranderde op basis van een grotere defensieve intensiteit. Het eerste kwartaal werd afgesloten met bezoekersvoordeel van 12 voor 18.

Het tweede kwart van het team dat draait Oscar Butler Het veranderde radicaal. Ze verhoogden hun defensieve activiteit en dit zorgde ervoor dat NB Alzira 7 minuten nodig had om hun eerste mand te scoren. De Xabieros, met een deel van 9 naar 0, namen de leiding op het scorebord en gingen halverwege terug met het winnen van vier punten, 30 naar 26.

Het belangrijkste collectieve spel van triomf

Na het passeren van de kleedkamer was het spel een geven en nemen, geen van beide teams domineerde hun rivaal. De poging om de wedstrijd door de lokale kant te verbreken werd beantwoord door een goede reactie van de bezoekers die de gelijkmaker naar 45-punten brachten. In het laatste deel van het kwartaal keerde de lokale bevolking terug en zette het derde kwartaal af met twee voordeelpunten, 49 naar 47.

In de laatste tien minuten van de crash veranderde er dingen in het kwintet xabiero. De systemen werden opnieuw gespeeld en in verdedigingen waren de hulpmiddelen belangrijk. Hieraan was het grootste succes toegevoegd bij een aanval die een nieuwe overtreding voor de verdinegros mogelijk maakte, 66 naar 55. De Valencianen probeerden de wedstrijd te stoppen op basis van persoonlijke fouten. Door het succes in de vrije worpen bereikten de mannen van Oscar Mayordomo het einde met een welverdiende overwinning, 71 naar 62.