Ferrer, Soler en González pakten het podium in de 'VIII Cursa Popular a Calp'

03 maart 2020 - 07: 25

De stad Calp was de locatie van de tweede scoretest voor de Circuit naar Peu Marina Alta. Daar de VIII Cursa populair voor Calp, het regerende evenement met een route van ongeveer 9 volledig vlakke kilometers, die door een groot deel van de oude stad liep en waarin verschillende atleten uit de Club Atletisme Llebeig Xàbia.

In de jeugdcategorie was Ana González de beste, ze kwam met een tijd van 43.59 over de finish met gemiddeld 4.53 per kilometer. Bij vrouwen was de winnaar van het absolute klassement Mª Isabel Ferrer, dat weer de beste was zoals het was geweest in de test in Xàbia. Ferrer gebruikte een tijd van 33.10 gemiddeld 3.41 per kilometer. Na Ferrer kwamen Esther Fornés, de tweede plaats en Marta Ortego op de derde plaats.

Van haar kant, Toni Soler hij werd derde in het seniorenklassement toen hij over de finish kwam met een score van 30.56, met een gemiddelde van 3.26 per kilometer.

De absolute winnaar van de race was Moha Rida Younes, van Dénia Corre, met een totale tijd van 29.06, als tweede zijn teamgenoot, Youssef Ahatach met een cijfer van 29.20. De derde geklasseerde was Tomasz Marcinek, met een record van 29.33.