Zoek

Dit weekend voegde de mannelijke jeugd van CH Xàbia een gelijkspel en een nederlaag

November 29 van 2018 - 06: 59

Intense weekend was degene die de mannen jeugdteam had Club Handbol Xàbia, omdat hij in slechts 24 uur twee wedstrijden moest spelen. In Altea startte hij een punt na gelijkspel tegen CB Villa Blanca (30-30). De volgende dag kon hij niet bij koploper CB Elche 'B', waarvoor hij met 34-24 verloor.

De hele xabiero verhuisde zaterdag naar het paviljoen Garganes de Altea om te spelen tegen CB Villa Blanca. Beide teams waren gelijk vanaf het begin van de wedstrijd. Een eerste deel van grote intensiteit met spannende acties van Santiago, het centrum van Xàbia, die zijn team in de wedstrijd hield toen hij niet kon worden tegengehouden door de alternatieve verdediging. Voor de rest was het aangekomen met minimaal lokaal voordeel, 17 naar 16.

De tweede helft begon met grote successen in de aanval van de Xabieros die een voorsprong van 3 behaalde met nog een kwartier te gaan. Een time-out op verzoek van de lokale coach reageerde op Villa Blanca die de score wist te nivelleren. Aan het einde van de regulatietijd werd 30 bereikt met een gelijkspel op het scorebord.

Ze konden de leider CB Elche niet stoppen

De volgende dag werd de wedstrijd tegen CB Elche gespeeld in het veld Elche. Het was een ingewikkeld spel, niet tevergeefs, de ilicitano's zijn de leiders van de groep.

De clash begon met grote gelijkheid tijdens de eerste helft. Er waren gezamenlijke acties door Club Handbol Xàbia die erin slaagden om gelijkheid op de score te behouden en eindigend met een 14-13 in het voordeel van de lokale bevolking.

Een ander perspectief werd opgevoed door de plaatselijke in de tweede helft, snel verlaat het veld en zelfs op kickoffs maakte het gebrek aan defensieve reactie van Xàbia een verschil in doelpunten uit te breiden, de wedstrijd uit met 34 naar 24.

Deze dikke marker weerspiegelde enige vermoeidheid bij de spelers van Club Handbol Xàbia, die grote moeite moesten doen om twee wedstrijden op rij te spelen.