Joventut Xábia junior blijft overwinningen winnen door te winnen in Cocentaina (23-88)

November 22 van 2013 - 00: 00

Gemakkelijke overwinning behaald door de jongens getraind door Oscar Butler tijdens zijn bezoek aan een van de onderste kant van de arena. Ondanks externe moeilijkheden van de partij (spel op outdoor piste, koude, sneeuw minder dan 5 meter van de landingsbaan en lagere 3 spelers), de Joventut toonde zijn enorme superioriteit ten opzichte van een zwakke tegenstander.

Na een koude start bij de bezoekers, vanaf de minuut 3 van het spel, begon het verschil in niveau tussen de teams te worden opgemerkt dankzij de druk van die van Xàbia, die erin slaagde de partij te laten veroordelen aan het einde van het eerste kwartaal met een partieel 8 23.

In het tweede kwartaal ging de partijdynamiek op dezelfde weg verder. Met een beetje flitsende game, maar erg praktisch, was het kwart van de kamer 8-18, waardoor de score bleef liggen in een heldere 16-41.
Na de pauze zetten de jonge Xabieros hun zware verdediging voort door het hele hof, wat de manden van de lokale bevolking verhinderde, die 4-punten alleen door 18 van de Xàbia in de hele zaal konden scoren. Het resultaat was 20-59 voor het laatste kwartaal.

De technicus xabiero besloot om van deze minuten gebruik te maken om een ​​verandering in de zonale verdediging aan te brengen met het oog op toekomstige toezeggingen. Lokale Llos kregen alleen 3-punten in deze kamer vanwege de geweldige bezoekersintensiteit. Aan het einde van de wedstrijd verlaat de krachtige 23-88 de Xàbia met een saldo van 4-1 in het klassement.

Aan de andere kant, het senior team van de Joventut Xàbia daalde met het minimum in zijn bezoek aan Elche (62-61). De verdinegros slaagden er niet in om een ​​geweldige comeback te maken in de laatste minuten van de wedstrijd. De wedstrijd was zeer gelijk, hoewel beide teams op bepaalde momenten van de wedstrijd domineerden, maar geen van hen wist zich voldoende te onderscheiden op het scorebord om het spel te doden.

Inmiddels is de senior team Zonale viel op zijn bezoek aan CB. De Verger door 48-31. Het weer, het veld en duidelijke fysieke minderwaardigheid, 6 spelers beschikbaar zijn, waren een last te groot voor de jongens in Xàbia, die nog steeds in geslaagd om de match te trekken met hoge cijfers, vooral in de tweede helft.

De lokale teambuurt volgt hun buren Xabia in de eerste 20 minuten, dankzij hun superioriteit die zich manifesteerde in de rebound, zowel in aanval als verdediging. In de tweede helft veranderde het panorama, ontspande het lokale team en begon de bezoeker zijn verdediging in de zone aan te passen, waardoor het andere team niet met zijn lange mannen in ballen kon spelen.

Overeenkomen met vergeten in de eerste helft, die zou moeten dienen om na te denken en het spel te betreden geconcentreerd vanaf de minuut 1, en geen 20 minuten te geven.