Jávea B debuteert thuis met overwinning tegen Calpe B (3-1)

24 september 2019 - 09: 51

De dochteronderneming van CD Jávea Hij versloeg Calpe B op zaterdagmiddag voor 3-doelpunten tegen 1. Het was de tweede wedstrijd van de regionale 2ª-comxicotetie, 10-groep, waar de teams Navy en Safor zijn ingelijst.

De lokale bevolking, met een team vol jeugd, veel spelers uit de jeugd en anderen met enige ervaring in Preferred als Mourad, Cabo, Josep, Cata en Javi Bas, met de aanwijzingen van de bank van Julio Ivorra, scheen voor de calpinos.

De rojiblancos met een elegant spel, beheersing van de bal en een man als Cabo, speelden een compleet spel dat alleen het hoogtepunt miste. Ze hadden veel scoringskansen, maar de laatste pass had niet de nodige precisie. De Calp arriveerde net met gevaar voor het doel van Josep en deed genoeg om zijn deur naar nul te verdedigen.

Zo vaak kwam het lokale gevaar dat Javi Bas in de 44-minuut de 1-0 scoorde na een penalty begaan door Juan Antonio Mas die hem de uitwijzing voor een dubbele gele kaart kostte. Met het resultaat gunstig voor de thuisploeg door 1 tot 0 werd de pauze bereikt.

In het tweede deel werd het lokale domein geaccentueerd, maar de Calp verliet de grot met enig gevaar, en in een geïsoleerd stuk versloeg Andrei aan de rand van het gebied David, die minuten eerder door Josep was binnengekomen.

De lokale bevolking nam het commando over het spel met twee mannen in het midden van het veld, zoals Álvaro en Javi Bas, en al snel kreeg het tweede doelpunt de leiding over Juan Felipe Mejía die, vanuit het gebied, de bezoekende doelman versloeg.

De derde van de lokale bevolking arriveerde op 79 minuten in een individueel stuk van Cabo die Nico versloeg met een voorzet.

Kortom, hoopvol debuut van een dochteronderneming van CD Jávea thuis met een overwinning van 3-1 tegen een Calp die tot het einde vocht.