CD Jávea verslaat UE L'Alcúdia in een wedstrijd getekend door de wind (3-2)

Januari 28 van 2019 - 07: 04

De zonnige ochtend met krachtige wind die gisteren zondag was, heeft de voetbalwedstrijd tussen Jávea en Alcúdia aangetast waaraan 300-toeschouwers deelnamen. Het was een opwindend spel met twee teams die klaar stonden om alle drie de punten te halen. Voordat de vergadering begon, werd ter nagedachtenis aan Julen een minuut stilte in acht genomen.

De game begon met veel zenuwen van het gebouw, die in de laatste meters niet klopten. De rojiblancos hadden de beste kansen. De eerste, in een schot van Lucas vanaf de rand van het gebied dat in de dwarsbalk neerstortte. De volgende zet was Michael die het doel had maar zijn geforceerde schot ging over de lat.

Voor de bezoekers was de beste gelegenheid in een goede tegenfase die Pablo met de linkerhand gooide en Edu stopte. In de 27-minuut kwam het eerste doelpunt, op een goed stuk links van Palau en Aldo die Lucas Bou op het net eindigden.

Slechts vijf minuten later bracht L'Alcúdia een vrije trap binnen het gebied door overdracht naar de doelman die Nacho niet te stoppen schot scoorde. Met een gelijkspel voor een doelpunt werd de rest bereikt met goede gevoelens van de lokale bevolking om het spel te kunnen overwinnen.

Het tweede deel begon met de dominantie van Jávea, die het spel kon ontketenen in een stuk van Palau die de doelman verliet en zijn schot met recht de paal in sloeg. Het waren de beste minuten van het pand dat even later en na een hoekje Palau zijn hoofd afsloot en de Jávea minuten later kon veroordelen. Het was in een Lucas hand in hand dat Jordi een geweldige stop maakte toen de derde al gezongen werd. Het bezoekende team keerde terug in een hoek die werd gegooid door Nacho, Edu en de wind waardoor ze een doelpunt maakten in de eigen deur.

Lokale zij volgden achuchando de bezoekers doel en deze keer was Paolo die, ongemarkeerd, 3-2 maakte de finale van een gerichte kopbal. Tot het einde, de bezoekers wilde krijgen in de domeinen van Edu, maar de krachten waren zeer beperkt en sloot de wedstrijd af met een leed overwinning van Javea, die heeft geprofiteerd van Denia en Benigánim draw, het naderen van promotie posities.

Volgende week verhuist Jávea naar Benigánim in een sleutelmatch om op de topposities te staan.

Opstellingen

CD Jávea: Edu, Ayoze (Cristian, 79 '), Paolo, Paco, Aldo, Michael, Pau (Marcos, 72'), Molina, Salom (Favio, 60 '), Lucas en Palau (Roberto, 60').

EU. L'Alcúdia: Jordi, Marcos, Ródenas, Barea, Mario, Nacho (César, 79 '), Aranda, Pablo (Jota, 82'),
Carrasco (Isma, 71 '), Rafeta en Victor.

doelen: 1-0. Minuut 27. Lucas Bou. 1-1. Minuut 32. Nacho. 2-1. Minuut 60. Palau. 2-2. Minuut 65. Edu in eigen deur. 3-2. Minuut 77. Paolo.

Scheidsrechter: Adrián López Zorzosa, José Manuel López en Agapito Ochoa. Ze waarschuwden de lokale coach Juan Carlos, Salom en Favio en bezoekers van Marcos, en Victor werd in de 86-minuut weggestuurd voor een dubbele gele kleur.