CD Jávea neemt de Navy derby door CD Dénia met 2-1 te winnen

Januari 19 van 2020 - 20: 57

De regionale derby tussen Javea en Denia werd zondagochtend, ondanks de wind, gespeeld in het Camp d'Esports Municipal de Xàbia voor een groot aantal fans. De wedstrijd begon met sterke druk van bezoekers die de bal niet naar het terrein lieten rijden. Dénia was beter gepositioneerd in het veld en controleerde het centrum met een goed Santafé. De eerste bezoekmogelijkheid was het doel. Bij de uitgang van een hoek, stoot de lokale verdediging de bal niet af en laat hem dood in het gebied, dus versloeg Ferrán Monzó met de teen Edu eronder.

El CD Jávea hij strekte zich uit met achter Guerrero en Álvaro Bernáldez gevouwen ballen. Bij de eerste gelegenheid die de lokale bevolking had, na een inworp, kwam de bal aan de voeten van Álvaro López, die vanaf de rand van het gebied in een hoek gooide waardoor het stuk van de keeper van Xavier in de gelederen van Dénia, Pedro Prats, onbruikbaar werd.

Voor de pauze scoorde Guerrero van buiten het gebied, maar was in een geavanceerde positie. Bij het volgende spel is het Koke die het test vanaf de rand van het gebied en zijn schot stoot Edu's linkerpaal af. Met dit stuk eindigde hij de eerste helft.

Het tweede deel begon met dezelfde parameters als het eerste, waarbij Dénia het midden van het veld controleerde, maar zonder gevaar in het lokale doel. Het tweede lokale doel kwam van een overval aan de rand van het Roberto Fernández-gebied dat Pedro Prats vooruit zag gaan en Vaseline de lokale bevolking inhaalde.

Barn bracht twee wijzigingen tegelijkertijd aan, Roberto en Pau kwamen binnen en de lokale bevolking wist betere spelen te combineren. Esteban bracht ook wijzigingen aan en gaf toegang tot ervaren mannen als Roberto Navarro en Dani García, de eerste kreeg zijn kans in een schot vanaf de rand van het gebied dat naar de hoek ging. De laatste minuten waren van bezoekerspesterijen maar verwaarloosde de verdedigingszone. Renzo kon scoren, maar zijn schot werd afgebogen door een verdediger.

Het beste lokale spel werd gevlochten door César en Renzo, met een achterpass die César gooide en Pedro moeilijk tegenhield. Integendeel, de lokale bevolking had twee zeer duidelijke gelegenheden, een overhaaste pass van Ferrán Molina die Guerrero niet bereikte en de lokale topscorer met de tijd die werd geserveerd en bij een lege deur gooide de bal eruit. Met de tijd voltooid besliste de Alicante-scheidsrechter Rubén Gómez het einde van de wedstrijd.

Volgend weekend zal Jávea het Rafelcofer Racing-veld bezoeken en Dénia ontvangt Diego Mena op Enguera.

Opstellingen

CD Jávea: Edu, Ayoze, Aldo, Cristian, Paco, Ferrán Molina, Javi Hernández (Roberto Fernández, 57 '), César (Marcos, 87'), Álvaro López (Renzo, 72 '), Álvaro Bernáldez (Pau, 57') en Guerrero.

CD Dénia: Pedro Prats, Pablo (Roberto Navarro, 68 ') Fran (Dani García, 76'), Ferrán, Lapeña,
Jordi, Carlos Ribes, Josep (Robert, 57 '), Koke, Santafé en Kevin.

doelen. 0-1. Minuut 14, Ferrán. 1-1. Minuut 28. Álvaro López. 2-1. Minuut 62. Roberto Fernández.

Scheidsrechter. Rubén Gómez Gracia, vermaande de lokale bevolking, Aldo, Javi Hernández, Cristian, Pau, Guerrero en Roberto. Voor bezoekers van Koke, Santafé, Kevin en Carlos Ribes.