CB Joventut Xàbia verdiende meer geluk tegen CB Algemesí (67-76)

Januari 24 van 2019 - 13: 19

Het mannelijke hogere team van CB Joventut Xàbia verdiende meer geluk in de botsing die hij speelde in de Het paviljoen van Miguel Buigues voor de Algemesí CB waarin hij verloor van 67 aan 76. De jongens die hij runt Oscar Butler ze werden geconfronteerd met de tweede geclassificeerde en duidelijke kandidaat voor de promotie van categorie. Het was een opwindende game die in de laatste minuten werd opgelost.

De lokale bevolking vertrok zeer geconcentreerd in de verdediging en de bezoekers profiteerden van hun grootte om de score te behouden. Naderhand, de Xabieros, waren niet succesvol in de aanval en hun rivaal profiteerde van een deel, van 1 tot 9, om het einde van het eerste kwartaal te bereiken met een voordeel ten opzichte van 9 voor 17.

In het tweede kwartaal groeide het tempo van het spel en dankzij de goede verdediging van zwart en groen konden ze tegenaanvallen doen en eenvoudige manden bereiken. Aan de andere kant toonden de bezoekers hun macht in het externe spel en op basis van triples lukte het 6 in dit kwartaal, ze openden de kloof. De rest werd bereikt met 35 naar 52 voor bezoekers.

Bij de terugkeer naar de baan veranderde de houding van de lokale bevolking, werd een ander team gezien met veel meer vonk en de twee initiële triples gaven hen veel moraal. Maar waar de verandering van houding werd opgemerkt, was in de verdediging, veel intenser, waardoor de bal werd gestolen en een CB Joventut Xàbia werd gelanceerd voor de comeback.

De thuisploeg ging in de wedstrijd na een gedeeltelijke 22-4, maar een reactie van bezoekers die scoorde 6 punten in de laatste minuut liet de score op 59 62 tot het einde van het derde kwartaal. Hij kwam in het vierde kwartaal met alles om voor te spelen.

De tribunes van Miguel Buigues trilden met het spektakel aangeboden door hun spelers en ze vertrouwden op de overwinning. Na een hoopvolle start van het kwartaal was de wedstrijd wederom gelijk aan 64 in de 33-minuut. Maar de lokale bevolking had veel energie uitgegeven om terug te keren naar het spel en met een korte rotatie van 8-spelers verdwenen ideeën in een aanval en nam de vermoeidheid zijn tol.

Ondertussen gooien de Valencianen maar liefst 14 vrije worpen in de laatste 5-minuten van het spel. De lokale bevolking bezocht alleen de vrije worplijn om 2 te lanceren. Dat verschil was de sleutel in het eindresultaat. Na het laatste deel van 8-14 wonnen de Valencians de overwinning en lieten de spelers op de lippen van CB Joventut Xàbia achter met honing.

Moeilijke nederlaag na de comeback van het team, maar we moeten opvallen tegen welk team de beste minuten van het seizoen werden gemaakt. Het team heeft laten zien wat men de laatste tijd ziet in training, werk en intensiteit.