De jongste CB Joventut Xàbia Delaweb voegde zijn achtste opeenvolgende overwinning toe

21 maart 2019 - 12: 29

Het jongste team van CB Joventut Xàbia Delaweb voegde zijn achtste opeenvolgende overwinning toe door het lokale team op het Ondara-parcours te verslaan door 28 naar 32. Op deze manier vervolgt hij zijn rechtstreekse duel voor de tweede plaats in de comxicotetie.

In Ondara begon de wedstrijd met veel onnauwkeurigheden door beide teams. Tot de 3-minuut kwam de eerste basket van de wedstrijd niet aan. De xabieros-spelers waren zich meer bewust van verdedigen dan van aanvallen. Het team verdedigde goed en annuleerde de beste speler van het rivaliserende team, maar andere spelers scoorden gemakkelijk en de
verdinegros is niet geslaagd in aanstootgevend werk. Na de eerste twee kwartalen gaf het scorebord 9-7 aan.

Gelijkheid, zoals werd verondersteld, was geweldig. Niemand kon gemakkelijk scoren en de kleine spelers waren meer gestrest dan in andere spellen, wetende dat dit een speciaal spel was. De greenbacks verdedigden met hun tanden en lieten de lokale bevolking geen enkel punt scoren in de derde periode, maar ze scoorden alleen 4-punten. De pauze werd bereikt met een bezoekervoordeel van 9-11.

Na de pauze, Joventut nam naar de track met veel duidelijker ideeën en best minuten kreeg een sterke 1-12 gedeeltelijke, waardoor het verschil in punten 13, 10-23. Maar zoals verwacht, de thuisploeg gereageerd. In de vijfde periode, met al zijn arsenaal, de Ondara geduwd over de baan en Xàbia spelers waren niet in staat om te begrijpen hoe om die druk te ontsnappen. Na de gedeeltelijke 13-2, het verschil Ondara partij terug naar punten, waarmee het tot stilstand kwam, 2-23, maar nu alleen het missen van het laatste kwartaal van het spel 25.

De laatste periode begon met alles om te beslissen, met een gedeeltelijke uitvoer van 1-7, het verschil verhoogd tot de 8-punten met 2 minuten tot het einde, 24-32. Hoewel het team niet opnieuw scoorde, kon de thuisploeg alleen scoren vanaf de vrije worplijn en met opeenvolgende 4 plaatsten ze de score op de 28-32-finale.

De kracht van het team en niet afhankelijk van de individuele persoon maakt dit team de duidelijke kandidaat om te eindigen in de tweede positie van de comxicotetie, omdat de Benissa, de volgende tegenstander van het team, op een ander niveau zit en hun games, 16, blijft tellen voor overwinningen sterk. De wedstrijd wordt deze zaterdag 23-dag om 9 uur.