De vrouwelijke alevín was de enige die won in de schoot van de CB Joventut Xàbia

Februari 22 van 2019 - 11: 59

Goede match en overwinning voor het team getraind door Miriam Monfort tegen Dénia Básquet 'A', die met 53-26 won Dit was de eerste wedstrijd waarin het vrouwelijke fry team twaalf spelers had, na de opname van nieuwe spelers in de afgelopen weken.

De wedstrijd begon met zenuwen en verlangens, vandaar dat aanvankelijk enkele defensieve positioneringsfouten werden gezien, maar deze werden snel opgelost en met de agressiviteit die hen kenmerkt, kregen ze de eerste voordelen in het scorebord en, wat belangrijker is, scoren de vijf spelers op de baan. Het deel is geëindigd met een 17-4.

In de tweede periode en na een volledige verandering van het kwintet, gebeurde er iets vergelijkbaars met de vorige periode: defensieve agressiviteit, het stelen van de bal en goed werk met passen om schoten in de basket te vinden. Ze keerden terug om de vijf spelers te scoren voor de gedeeltelijke tijd van 14-2. In de minuten voor rust begonnen de spelers vanaf het middenveld te verdedigen, waardoor ze hun aanvallende prestaties verloren, maar ze bleven goed geplaatst om de 39-10-remise te bereiken.

In de tweede helft kwam het spel veel overeen, de greenbacks maakten de fout om te ontspannen na het verschil in de score. Het was echter ook goed voor hen om manden te ontvangen en te trachten de rivaliserende spelers te verdedigen, zelfs als ze wat uitwisseling van verdediging zagen en spontaan hulp bieden. Minuten werden verdeeld tussen twaalf, spelen allemaal tegelijkertijd. Op het einde, een zeer losse overwinning die de superioriteit weerspiegelde die op het speelveld was.

Het volgende weekend verhuist het team naar Pedreguer om een ​​vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen hun vrouwelijke team Alevín. Feliciteer Rebbeca Mcfield voor haar debuut in de wereld van basketbal in dit spel.