Verslag van de Joventut Xàbia-vrouw voor de buren van Dénia Básquet (43-68)

21 maart 2014 - 00: 01

Het senior damesteam Joventut Xàbia verloren in zijn duel tegen Dénia Básquet van 43 aan 68 in een wedstrijd gespeeld in het paviljoen Migue Buigues.

Het was een goede match voor de meisjes getraind door Irene Buigues die als enige doel hadden het resultaat te verbeteren en de sensaties die ze hadden in de rampzalige eerste fase waarin ze duidelijk 76 verloren aan 25.

In de eerste periode vertrokken ze met veel verlangen en concentratie. Al snel toonden de bezoekers hun superioriteit met een 0-8 in minuut vijf. Hij ging toen naar een uitwisseling van manden en eindigde de kamer met 11 naar 18.

In het tweede deel was alles anders. De dianenses verhoogden het verdedigingsniveau en de ontspannen lokalen herhaalden de fouten gemaakt in andere wedstrijden. Ze faalden te scoren en verloren veel ballen vanwege zenuwen. De bezoekers maakten gebruik van deze geschenken om hun voordeel te certificeren met een groot deel van 4-19, wat hun overwinning verzekerde toen ze de pauze bereikten met een score van 15-37.

In de derde periode probeerden de lokale bevolking de in het eerste deel begane fouten te corrigeren. Ze keerden terug om het bezoekende team van aangezicht tot aangezicht te spelen. De game was gelijkmatiger, hoewel de dianenses nog steeds superieur waren en deze gedeeltelijke wonnen met 12-18.

In de laatste periode ontspande Dénia Básquet voor zijn voorsprong op het scorebord. Terwijl de lokale bevolking een goed spel hield, herstelde het de goede gevoelens op het circuit. Het was zonder twijfel het beste kwart van de wedstrijd. Ze hadden een paar minuten verwarring, het betrof omzet, maar ze slaagden er in om het kwartaal te overwinnen en af ​​te sluiten met een gedeeltelijke 16-13. Het was het enige kwartaal dat ze konden winnen en ondanks de eindscore was 43-68, slaagden ze erin het beeld te verbeteren tegen een grote rivaal.