Tientallen medailles en titels krijgen de gymnasten van de CD Montgó Xàbia in het autonome kampioenschap

Mei 23 van 2023 - 19: 25

Het paviljoen Nazaret del Cabañal in Valencia was afgelopen weekend gastheer van het autonome kampioenschap artistieke gymnastiek voor mannen en artistieke gymnastiek voor vrouwen, zowel in de basiscategorie als in de basis- en absolute route op de Olympische en acrobatische route.

De wedstrijden vonden plaats op zaterdag en zondag, met vrouwen op zaterdag en jongens op zondag. Een groot aantal gymnasten van de Sportclub Montgó Xàbia, die hun grote potentieel demonstreerden en met verschillende medailles naar huis terugkeerden.

Groepsuitslagen Dames

Base 1: Teresa Martínez, Atenea Ceballos, Vera Buigues, Laura Mcmahon, Iris Boluda, Malena Roig, Millie Gardner, Laia Serra, Kylie van Meijel en Maia Campbell streden in deze categorie. Hoewel ze niet op het podium kwamen, speelden de kleintjes een grote rol.

Base 2: in deze groep streden Charlie Khylia, Kila Stuivenga en Valeriia Dehovtsova, die opvielen op de derde plaats, en daarom Kila's bronzen medaille in sprong en tweede plaats en zilveren medaille in parallellen van Valeriia.

Base 3: Dit is de grootste categorie met in totaal 50 gymnasten. Daarin streden Irene Mata en Jill Van Meijel, die weliswaar geen medailles behaalden, maar wel beter scoorden ten opzichte van het provinciaal kampioenschap.

Base 4: Edurne, Martin, Valeria Romera, Resa Stuivenga en Ruby Kitchen deden mee en behaalden Valeria berijd de tweede positie bij springen en Ruby Moet wel tweede op brug met parallelle staven, tweede op staaf, tweede op vloer; zichzelf zo verkondigen regionaal kampioen.

Base 6: Diana Muñoz en Liliana Penge deden mee die hun oefeningen wisten te verbeteren.

Base 7: Estrella Gámez en Lola Mathews strijden in deze categorie. Ster heb de goud in de bar, Zilver op de grond en parallel en het werd uitgeroepen regionaal kampioen. Lola behaalde hij goud parallel, goud in sprong en uitgeroepen derde regionaal.

Olympische weg 2: Laia Ivars en Lilly Amat streden, met de nadruk op de Derde plaats in sprong van Lilly en natuurlijk een bronzen medaille.

Olympische weg 3: Turnsters María Gámez en Paula Martin verdedigden hun Olympisch debuut met waardigheid. Hoewel ze er niet in slaagden om op het podium te komen, blijven ze werken voor het National Base Championship dat van 21 tot 25 juni in Lanzarote wordt gehouden en de Men's National Base en de Olympische route voor dames en heren in Pamplona in juli.

Uitslagen van de categorie heren

Base 3: Jordi hij kreeg de goud bij springen en Felix was autonome wijk.

Base 4: David goud vloer en sprong, Zilver ringen en parallellen en provinciale nummer twee.

Olympische weg 1: Leo hing de zilveren medaille op op vloer, rack en bar, bronzen in ringen en regionale runner-up.

Olympische weg 2: Eloy heb de Zilver in staaf en bronzen op de grond en springen. Hugo had goud drachtig, bronzen in staaf en regionale runner-up. Joan goud in staaf en regionaal kampioen.

Olympische weg 6: Adrian hij kreeg goud in veulen en bar, Zilver op de grond, bronzen in ringen en was derde regionaal.