Zoek

Comfortabele overwinning van de mannelijke senior van CB Joventut Xàbia tegen bottom club CB Oliva (76-59)

14 maart 2019 - 11: 28

Een triomf voor de kinderen die hij runt Oscar Butler, wat de reeks van drie opeenvolgende nederlagen eindigde. Vanaf de eerste seconde van de wedstrijd de CB Joventut Xàbia Hij kwam klaar om het verschil tussen beide teams te tonen, en met een sterke verdediging en snelle uitschakelingen bij tegenaanvallen begon hij al snel een verschil te maken op het scorebord, 10-2 minuut 6. De bezoekers konden de lokale verdediging niet overwinnen en aan het einde van het eerste kwartaal was het voordeel 18-8.

Aan het begin van het tweede kwartaal leek het lokale team bereid om het spel binnen drie minuten klaar te spelen met een gedeeltelijke 11-5, waardoor de score in een duidelijke 29-13 minuut 13 bleef. En toen alles op wielen leek te draaien, leken die onnozele minuten van het donkergroene team dat ze in alle games gedeeltelijk duurden in een paar minuten spelen.

Een of andere manier, de CB Oliva kreeg in de wedstrijd met een 0-10 deel, waar de lokale spelers vergat te verdedigen en te bewegen de bal, 29-23 dus 16 in een paar minuten. Na de nodige downtime door lokale bus, donker groen nam opnieuw in te stellen hun niveau van spelen, en met een laatste gedeeltelijke 14-5 linkerrand vakantie in een comfortabele 43-28.

In het derde kwartaal, de Valencians sprong beter bij te houden, en een klein deel van 4-7 kreeg de thuisploeg het spel niet scheuren ten goede. Maar alles veranderde van minuut 23 want in 2 minuten, de xabieros kreeg een gedeeltelijke 11-0 het verlaten van het verschil in 23 punten, ik voel me deze laatste klap voor de partij.

Vanaf dit moment was de Joventut toegewijd aan het beheersen van het voordeel en aan het roteren van alle spelers, wetend dat de overwinning niet kon ontsnappen. Na gedeeltelijke 27-16 weerspiegelde het resultaat een sterke 69-44 net voordat het laatste kwartaal werd betreden.

Met alles besloten, bracht het laatste kwartaal de ontspanning van het team van Xàbia, die met de veroordeelde partij geen bloed aan zijn buren Oliva wilde geven.

Met de deelname van de minder gebruikelijke spelers profiteerden de bezoekers van het resultaat door het gedeeltelijke winnen door 7-15, waardoor het eindresultaat in 76-59 overblijft.

Met deze overwinning staat het team op de zevende plaats in het klassement, precies in het midden van de tafel met nog vijf wedstrijden te gaan tot aan het einde van de comxicotetie, wiskundig nog een seizoen langer in de voorkeursklasse, en opnieuw met Enkele dagen van tevoren.