CB Joventut Xàbia haalt diep adem na het verslaan van CB Silla (78-63)

13 december 2017 - 06: 55

Het senior team van CB Joventut Xàbia neemt de lucht in de Preferred League-groep C, door de CB Chair te verslaan door 78 naar 63. Een triomf die dient om een ​​einde te maken aan de slechte run die het groene en zwarte team was dat zeven opeenvolgende nederlagen had gewonnen.

Aan het begin van de botsing, vonden de lokale bewoners het moeilijk om het ritme van het spel te vangen, na een paar verdedigende aanpassingen, veranderde alles. De jongens die hij runt Oscar Butler ze verhoogden hun verdedigingsintensiteit en sloten het eerste kwartaal af met acht voordeelpunten, 24 naar 16.

Het was in het tweede kwartaal toen de lokale bevolking een gat in het scorebord opende. In de handen van Juanjo Mulet, die 10-punten op rij scoorde met een honderd procent effectiviteit, ging het Xabiero-team naar de 15-punten (34-19). CB Joventut Xábia toonde een vrolijke wedstrijd en scoorde met gemak tegen een rivaal die geen manier kon vinden om het aanvallende succes van de lokale bevolking te stoppen. Voor de rest was het gearriveerd met een score van 47 naar 28.

Ontspanning leidde tot lijden

Na de pauze kwam de gevreesde lokale ontspanning en de bezoekers werden geplaatst in een zonale verdediging die die van Xàbia aanvielen met neerslag en zonder zinspasses. Dit, samen met de ongelooflijke fouten die door de leden werden opgemerkt, zorgde ervoor dat de Valencianen 14-punten naderden (50-36). De verdinegros kwamen echter terug om hun ritme van het spel te verhogen totdat het 19-voordeel in het scorebord kwam met nog een minuut te gaan tot het einde van het derde kwartaal, 61-42. Een laatste kerel kwam terug om de CB Chair in de wedstrijd te zetten toen hij het kwartaal afsloot met een score van 61 naar 49.

In het laatste kwartaal kwamen de verdinegros uit om de wedstrijd af te sluiten, pakte 18-punten uit de hand van een Juanjo die terugkwam om de mand met gemak te zien. Opnieuw kwam er wat niemand verwachtte, de ontspanning die de bezoekers terugbracht naar de bijeenkomst. In afwezigheid van 3-minuten tot het einde, heeft CB Silla het verschil verlaagd naar 9-punten (70-61). Vanaf dit moment reageerde het team op Xabiero om uiteindelijk een belangrijke overwinning te behalen bij 78 naar 63.

Markeer de geweldige ontmoeting van Juanjo, met 33-punten was de vuurtoren die het groenachtige voertuig leidde. Tegelijkertijd bedankte de aanwezigheid van jongeren Juan Luis en Alejandro Junquera, die enkele minuten speelden maar het team maximaal ondersteunden, met name het debuut van Junquera als senior.