Goede prestatie van María Cardona in de triomf van Valencia over Madrid (22-17)

Januari 03 van 2020 - 12: 11

Het Valencian Youth Women's Handball Team begon zijn deelname aan het Spaanse nationale teamkampioenschap met een goede reputatie door het nationale team van Madrid met 22 tot 17 te winnen.

Een van de spelers die veel heeft bijgedragen aan die overwinning was de xabiera María Cardona, de huidige speler van CB Benidorm. Hij begon als starter in de eerste zeven en bezet de positie van rechtsback.

De Valencianen begonnen zeer betrokken bij het spel en namen al snel de eerste voordelen op het scorebord, met drie doelpunten, tegen een tegenstander die moeite had het verdedigingssysteem van de spelers onder leiding van Joaquín Jaime Rocamora te lezen.

In de eerste helft van Ecuador reageerde Madrid goed en wist de voorsprong terug te brengen tot twee doelpunten (4-3). Nadat de Valenciaanse coach een paar kleine details aan zijn team had aangebracht, stuurden de Valencianen terug in de wedstrijd en op het scorebord.

Ze wisten hoe ze het ijzeren verdedigingssysteem van Madrid met 6-0 moesten aanvallen met perfecte penetraties tot de 6-meter lijn en met een perfect spel van de eerste lijn. Hierdoor werd de pauze bereikt met een score van 10 tot 6.

In de tweede helft bleef de Valenciaanse verdediging onoverkomelijk voor een Madrid-team dat terugkeerde om in de wedstrijd te komen in de afwezigheid van tien minuten om het einde te bereiken (15-13).

De volwassenheid van de Valencianen werd opnieuw weerspiegeld met een laatste stuk van de crash zeer goed, het raken van de perfectie en vooral met veel rust. Ze lieten de zenuwen opzij en braken opnieuw de marker. Bij deze gelegenheid was het voordeel definitief, omdat de nationale ploeg van Madrid geen reactievermogen meer had en uiteindelijk met 22 tot 17 daalde.

Op deze eerste dag van het Spaanse kampioenschap, in de andere wedstrijd van dezelfde groep, versloeg het Andalusische team het Catalaanse nationale team duidelijk met 31 tot 24.

Vandaag, in de tweede wedstrijd van deze fase, spelen de Valencianen om 16:XNUMX uur tegen de Catalanen in de botsing die zal plaatsvinden in het paviljoen van La Albericia de Santander.