Álex Ortega van de Jávea Nautical Club was zilveren medaillewinnaar in het 'Spanish Championship' Sub 15 windsurfen

16 oktober 2018 - 13: 07

De beste nationale zeilers kwamen deze afgelopen week bijeen in de Spaans windsurfkampioenschap betwist deze afgelopen week in het Galego Centrum van Vela Vilagarcía de Arousa.

In dit nationale evenement, de xabiero zeiler, Alex Ortega, won de zilveren medaille in de Under 15, waarin de dominator was de Minorcan, Billy Coll, de Club Nautico Fornells. Dit zeeman was onhandelbaar als hij won zes van de zeven proeven, en werd derde in de andere resterende kampioenschap.

Ortega handhaafde een grote regelmaat en dit liet hem toe om naar het tweede podium te klimmen, dat werd voltooid door Bernat Tomás, van Club Nautico Arenal. De beste teef in Techno 293 Sub 15 was Natalia Blanquet, van de Spaanse Windsurfclub van Frans Valencia, die ook eindigde op de negende plaats in het algemeen klassement.

In de categorie Sub 13 was de kampioen van Spanje Azul Sánchez, van de Real Club Melilla. De tweede plaats ging naar Arancha Sahuquillo, van de Club Náutico Sevilla, de derde plaats ging naar Nicolás Madero, vanuit het Antonio de la Playa Maritiem Centrum.

De Andalusiër, Aurelio Terry (CN Sevilla), kwam in geen van de omstreden races van het podium en won uiteindelijk het Sub 17-kampioenschap met een set van vier eerste, twee seconden en een derde. Op de tweede en derde plaats kwamen de Balearen gelijk met Josep Estrany (CN Arenal), tweede en Antoni Coll (CN Fornells), derde. De beste zeiler in de categorie dames was Naiara Fernández de Boadilla (CN Arenal), vijfde algemeen.