Xarxa Walters va guanyar l'etapa de Xàbia a l'esprint a Abner González

28 de gener de 2020 - 07: 02

Emocionant va resultar la tercera etapa de la Volta Ciclista a la Marina disputada a Xàbia. La prova la va guanyar el ciclista, Xarxa Walters a l'imposar-se en un ajustat esprint a Abner González. El vencedor de l'etapa va emprar un temps d'1: 33.01 a recórrer els 69,9 km, de manera que la mitjana va ser de 45 km / hora.

A la primera part de la cursa, totalment plana, els 168 ciclistes que van prendre la eixida, van volar. Van prendre un ritme vertiginós a la carrera evitant els salts de l'escamot. La tasca realitzada pels gregaris de el líder i el seu equip va provocar que pocs busquessin l'aventura en solitari.

Com es presumia, el gran grup es va fraccionar en l'ascens a l'Alt del Montgó, camí de la meta. Allà un grup amb Walters, González, el líder, Aitor Escobar, Sergio Torres, Vicente Pla, Jari Snyers i Mario García van agafar uns metres de distància. Qui no va poder entrar en aquest grup va ser Saoro Moll, Segon de la general, que va viatjar en un grup un poc més enrere.

A la recta de meta, Xarxa Walters, Anzo un atac a què només va respondre Abner González, però que no ho va poder batre en l'esprint. Va ser una bonica etapa l'organitzada pel Club Ciclista Xàbia que, un cop més, va demostrar la seua precisió i bona feina a l'hora de realitzar una gran etapa en aquesta Volta Ciclista a la Marina.

En la classificació de l'etapa va ser guanyador Xarxa Walters, amb el mateix temps, en segon lloc va quedar Abner González i el tercer va ser Aitor Escobar que va entrar a 4 segons. La classificació absoluta està comanda per Aitor Escobar amb 27 segons d'avantatge sobre Saoro Moll, la tercera plaça és per a Sergio Jorro a 49 segons.

El mallot de la muntanya és per a Aitor Escobar amb 22 punts i el de les metes volants és per a David Serrano amb 9 punts. Per categories, els millors són: en fèmines, Cristina Barrajón, en Màster 30, Moisès Espinós, En Màster 40, David Fajardo, Màster 50, José Ramón López, Màster 60, Josep Antoni Martínez, en Sub 23, Llorenç Beneyto i en Elit, Aitor Escobar.