Rafael Andarias va revalidar el seu títol de campió d'Espanya de Vela 2.4mR

08 de maig de 2013 - 00: 00

El Campionat d'Espanya 2.4mR, segona prova del I Circuit Iberdrola -Vés-Paralímpica 2013, ha conclòs i ho va fer amb els mateixos protagonistes que van ocupar el podi en la Copa d'Espanya celebrada fa poc més de quinze dies en aigües de València, amb la diferència que en aquesta ocasió la primera plaça de podi va ser per al xabienc Rafa Andarias, mentre que el català Paco Llobet és segon i el murcià Antonio Maestre torna a acabar tercer.

Andarias revalida el títol a la mateixes aigües en què s'alçava amb el seu primer entorxat nacional a 2011 ja que en l'edició de 2012 quedava desert en no poder-se completar una sola prova a Màlaga. Ha estat una competició molt igualada. El primer dia la intensitat del vent de 8 nusos va obligar els regatistes a fer un bon esforç.En la segona jornada, es van manvan tindre les mateixes condicions de vent i es van poder completar les tres proves previstes. En la primera d'elles Andarias buscava un bon resultat per a 'anar tranquil' i ho va aconseguir tot just prendre la eixida decantant-se pel bord de l'esquerra. El xabienc no va van tindre 'problemes' per adjudicar-se el primer i únic triomf parcial a l'Escala. La segona plaça va ser per a Llobet, seguit del gallec 'Fran' Piñero, el valencià 'Manu' Sánchez i l'andalús Javier Contreras.

Amb la segona prova en competició i ja amb el descart en joc, va propiciar un canvi important en la general provisional, la pressió per la part de dalt es va fer notar, amb marcatges 'durs' provocant que els encreuaments i virades estiguessin a l'ordre del dia, almenys en aquesta primera cenyida que concloïa amb un pas de balisa ajustat i amb Andarias i Maestre disputant-se la primera plaça. Maestre, després de completar la popa, prenia el comandament de la flota, encara que això sí, amb un Andarias enganxat a la seua popa. La arribat va ser ajustada i poc més d'una eslora li va poder treure el murcià al xabienc.

El regatista de Xàbia va afrontar l'última prova com a virtual guanyador, fins a aquest moment els números de Andarias havien estat quatre segons, un primer i un cinquè, resultat que es treia després aplicar-se el descart. Llobet, per la seua banda, a més d'aconseguir una plaça que li assegurés el podi, volia anar-se'n de 'casa' amb un bon resultat i el català de l'nàutic Arenys ho aconseguia signant el seu segon triomf parcial. Piñero va ser segon, mentre que el local 'Miki' Gómez va ser tercer seguit de Jordi Cargol i Andarias.

Després de completar-sis proves i aplicar un descart, Rafa Andarias es va proclamar nou campió d'Espanya 2.4mR, a més de imposar-se en la segona prova del Circuit Iberdrola - Vela Paralímpica 2013 amb 9 punts. La segona plaça de podi és per a Paco Llobet (1-4-5-2-9-1) sumant 13 punts, mentre que el murcià Antonio Maestre (5-1-9-6-1-6) ha aconseguit 19 punts.