El baix percentatge d'encert en tirs lliures va condemnar al CB Joventut Xàbia

16 de novembre de 2017 - 12: 00

L'equip sènior masculí del CB Joventut Xàbia va recollir la seua quarta derrota, en aquesta ocasió, en el seu propi pavelló davant el CB Escolàpies per 62 a 68. A la irregularitat mostrada per l'equip verd i negre es va unir el baix percentatge d'encerts en el llançament de tirs lliures, sent aquesta la clau per a la derrota.

L'arrencada del partit dels nois que dirigeix Óscar Majordom va ser dubitatiu. En defensa no es va estar al cent per cent i això va provocar que els seus rivals anotessin cistelles fàcils que els va portar a guanyar el primer parcial per 14 a 20.

El segon quart va esdevenir una muntanya russa, cosa que sol passar als-negres fruit de la seua falta de consistència i irregularitat. Després situar-se a tres punts, 19-22, els errors van donar de nou avantatge als valencians en 2 minuts, 19-27. Després d'un temps mort local, aquests van ser capaços de remar i situar-se a un punt, 30-31 i finalitzar el quart amb avantatge visitant de 4 punts al descans, 31-35.

La idea dels locals després del descans era la de eixir de davant de per l'altre equip. Però res més lluny de la realitat. Dos triples consecutius dels visitants van encendre les alarmes al primer minut de joc, 31-41. La cosa va empitjorar encara més en aconseguir els valencians el màxim avantatge, 32-45 a meitat de quart.

Bona reacció dels verdinegres

Majordom va frenar la sagnia amb un temps mort després del qual va arribar la reacció dels verdinegres. Es va pujar el nivell defensiu i es va atacar amb més fermesa el cèrcol contrari, això va permetre cistelles o sumar personals. En tan sols tres minuts, els locals van donar la volta al marcador finalitzant el quart amb empat a 50.

En l'últim quart va tornar aparèixer la cara indolent de l'equip. Amb individualisme en atac i sense la força necessària en defensa. Els xabieros van concedir un parcial de 0-8, que fet i fet seria definitiu per al partit.

Els cinc últims minuts del xoc van ser un voler i no poder dels jugadors de Xàbia. Van enterrar les seues opcions de remuntada fallant 6 tirs lliures en els 2 últims minuts i rebent una tècnica per protestar a falta de 40 segons per al final. Finalment 62-68 i una altra victòria que s'escapa del pavelló Miquel Buigues.