Ple per als atletes xabieros a la 'XXI Cursa Popular a Ondara'

29 de maig de 2019 - 10: 22

La 'XXI Cursa Popular a Ondara' va van tindre com a vencedor a Moha Rida Younes, atleta del Club Atletisme Llebeig Xàbia que ha guanyat en sis de les vuit proves puntuables del Circuit que ha disputat. Es perfila com el vencedor d'aquesta edició tot i que encara resten dues proves per celebrar-se.

A Ondara es va tornar a viure el duel entre atletes gandians, deniers i evidentment el bloc que té el Llebeig de Xàbia. Des de l'inici es va marcar un ritme endimoniat sobre els 3'15 que va provocar que es estirés molt i que només els més forts poguessin estar al capdavant. La tàctica va ser clara i no una altra que tractar de netejar el cap de com més rivals millor.

Després de l'equador de la carrera i amb el cap més clar, Juan Antonio Fernández i Víctor Pérez, es van despenjar de l'inici i la guerra es va centrar entre gandians i xabieros amb dos convidats de luxe del Dénia Corre com van ser Youssef Ahatach i Fran López que van realitzar una prova esplèndida.

L'atac final de Moha Rida no va van tindre resposta per part de cap dels seus companys del grup capdavanter i va entrar sota l'arc de meta en primera posició amb un temps de 32: 29 de manera que la mitjana després de realitzar els 10 quilòmetres va ser de 3 ' 14. La segona plaça de la general la va ocupar José Manuel García amb una marca de 32: 41. El tercer lloc va ser per l'atleta del Benissa, Kiket Roselló, del Club Atletisme Gandia, amb un temps de 32: 44. El fins ara líder del Circuit, Youssef Ahatach, va ser quart amb una marca de 33: 18.

Va sorprendre Andrea Abad

En dones va haver molta alternança durant el recorregut. En els primers quilòmetres de la prova va ser Nathalia Ayala qui va estar al capdavant, posteriorment el seu relleu va ser per al duo Cristina Roselló i Andrea Abad, totes del potent equip del Publidom. La primera a arribar a meta va ser precisament Andrea Abad, que ho va fer amb un temps de 37: 50, seguida de Cristina Roselló que va entrar amb una marca de 39: 25 i el tercer lloc va ser per a la veterana il·lustre Maxine McKinnon, també atleta del Publidom.

Significar que la prova va estar perfectament organitzada pel Club Atletisme Ondara que va tornar a apostar pel mateix traçat i això va agradar molt a tots els participants. Van controlar perfectament tota la prova i no va haver de lamentar ni un sol contratemps o incident.

En aquesta edició la participació entre adults, xiquetes i xiquets va superar els 1. 600 esportestes que van gaudir d'una vesprada molt agradable.

Cristina Roselló i García Barragán es posen al capdavant del Circuit

Els resultats d'aquesta cursa suposa canvis en la classificació absoluta del "XXIII Circuit a Peu Marina Alta" en dones, Nathalia Ayala ha cedit la primera plaça a la seua companya de club, Cristina Roselló que ara a falta de dues proves per acabar el Circuit té 11.196 punts. En homes també hi va haver relleu, Youssef Ahatach, va deixar el seu lloc a José Manuel García Barragán que suma 11.192 punts.

La propera festa per als els corredors serà, aquest dissabte, amb la disputa de la 'XXII Cursa a Jesús Pobre', Amb eixida a la prova reina a les 19 hores i amb un traçat de 9.400 metres.