Ple de victòries per als equips sèniors del CB Joventut Xàbia

17 d'octubre de 2019 - 12: 39

Bona jornada la collida pels equips sèniors del CB Joventut Xàbia. Les noies van vèncer el seu duel comarcal a Dénia per 45 a 53. Els nois es van imposar en el seu debut de lliga a la pista del NS Loreto per 54 a 67.

En el seu segon partit, les noies del CB Joventut Xàbia van assaltar el pavelló Joan Fuster de Dénia d'on es van endur el seu segon triomf a la Lliga. El primer quart va estar marcat per la falta d'encert en les accions atacants tant d'unes com de les altres.

Amb el pas dels minuts, el combinat que dirigeixen Gary Stich i Óscar Majordom va anar millorant i va acabar el quart per davant en el marcador (12-16).

El segon quart del partit va ser molt poc vistós. La falta de fons físic per part de les de Xàbia, va obligar a contrarestar la velocitat local amb una defensa en zona, la qual les locals no van saber atacar fins al final de la trobada. Si l'atac era estàtic les verdinegras estaven còmodes, però en les transicions patien. Després parcial de 12-9 s'arribava al descans amb lleuger avantatge visitant, 24-25.

A la tornada a pista, les deniers van eixir adormides davant un rival que va pujar el seu ritme de joc. Les visitants gràcies al domini interior d'Alba i l'encert d'Andrea en els tirs lliures, van aconseguir un parcial de 3-15 que els va donar 13 punts d'avantatge per afrontar l'últim quart del partit, 27-40.

En l'últim quart hi va haver dues parts totalment diferenciades. En els primers 5 minuts les de Xàbia dominaven i fins i tot augmentaven la diferència fins als 15 punts, 33-48, minut 35. A partir d'aquí una mala defensa visitant va provocar que les locals s'anessin ficant en el partit. Al final no van poder culminar la remuntada i el triomf es va anar amb total justícia per al CB Joventut Xàbia.

Sènior masculí

Per la seua banda, el debut del conjunt sèniors masculí no va poder ser millor, ja que va sumar un triomf en la seua visita a la pista valenciana del NS Loreto (54-67).

Una gran eixida dels xabieros els va permetre prendre la iniciativa en el joc i en el marcador. De la mà d'un inspirat Deme van vèncer el primer parcial per (13-26). La intensitat defensiva dels verdinegres va passar factura a l'carregar-se de personals. Això va obligar a l'entrenador, Óscar Majordom a refugiar-se en una zona. Els valencians no van saber atacar-la i van marxar al descans amb desavantatge al marcador, (25-43).

Més relaxació de la permesa en els xabieros va permetre que els valencians retallessin punts i baixessin dels 10 d'avantatge. Això va encendre la llum d'alarma a les files de l'equip de Majordom que va tornar a elevar el seu nivell de joc i arribar al final del quart amb un clar avantatge, (41-59).

Els últims deu minuts de joc van estar marcats per un inici afortunat del CB Joventut Xàbia per passar, de nou a minuts de relaxació, el que va permetre al seu rival a tornar a entrar al partit. Una última reacció visitant li va valer per endur-se una important victòria per 54 a 67.