Pau Ivars: «el resultat de l'Europeu és més que positiu; s'han superat les expectatives »

31 de març de 2021 - 11: 36

El passat 23 de març va començar la 9a edició del Campionat d'Europa de ciclisme per a sords a la localitat turca d'Alanya en què va participar l'equip espanyol aconseguint el tercer lloc, medalla de bronze. Entre els membres d'equip es troben dos xabieros, Pablo Ivars i Adrián Peris, ciclista i tècnic respectivament.

La valoració dels corredors d'aquest campionat és bona tot i que l'equip rus va mostrar el seu gran potencial. Per la seua banda, Ivars ens explica que la prova europea va estar dividida en 4 segments: la prova de 1000m esprint, una ronda d'eliminatòries 1 vs 1 en un esprint de 1000 metres de distància on passava el guanyador i així fins arribar a la final. En aquesta ocasió, el xabiero, Pablo Ivars va ocupar la 14º posició ja que va haver de lidiar amb un rus, diverses vegades campió d'Europa i de l'món, el que li va dificultar passar de ronda.

A la contrarellotge individual de 30km amb un ascensió per un port de 4,5km, el de Xàbia va tornar a posicionar-se en el lloc 14è, tot just a 40 segons de l'Top 10.

Al Criterium 50Km, que consisteix en donar un total de 28 voltes en un circuit de 1,8km, Pablo Ivars no va poder acabar la prova a causa d'una avaria mecànica.

Finalment, en la prova reina, a la ruta 110km i 1500m de desnivell positiu, passant 2 cops per un port de 4,5km amb pendents de el 7% de mitjana, Ivars va estar en el grup perseguidor davant la fugida de cinc ciclista i va acabar en la desena posició en un esprint final amb el grup perseguidor.

Els bons resultats tant de l'xabiero com de la resta de ciclistes espanyols (Sergi Jurado, Antonio Marín, Carlos Granados) va fer que l'equip espanyol es portarà la medalla de bronze per equips. Per davant d'ells, Rússia s'emporta el 75% de les medalles (en total 9 de 12) i la resta de medalles per Eslovàquia. Són els 2 països més forts actualment i durant els últims anys.

Cal destacar que tots els ciclistes de tots dos països són professionals que pertanyen a equips UCI Pro Team, és a dir, dedicació 100% exclusiva a l'ciclisme, de manera que el resultat espanyol té molt més mèrit, "Ja que cal van tindre en compte que per les circumstàncies actuals de COVID no hem pogut a pena realitzar carreres anteriorment per anar agafant el punt de forma per aquesta competició. Realitzem diverses concentracions de tecnificació i fins i tot en alçada com el CAR de Sierra Nevada on em vaig preparar en aquelles proves que millor em donen "/ em>, indica Ivars.

Com a valoració general, Pablo Ivars destaca que els resultats han estat més que positius "I fins i tot per sobre de les expectatives donat el gran nivell que hi havia a l'Europeu. Personalment em quedo amb la prova contrarellotge per estar molt a prop de el Top 10 i en la prova de ruta per quedar el 10è". A nivell d'equip, "En la selecció espanyola ha hagut molt bons resultats amb diversos TOP 10 i tercers per equips", Afegeix el de Xàbia.

Pel que fa a valoració d'equip, el xabiero destaca que "Ens portem bons resultats en general en l'equip per haver obtingut diversos diplomes i en diverses ocasions estar dins de l'Top Ten que era el nostre objectiu, els quatre ciclistes hem aconseguit estar al Top Tingues en al menys alguna prova, junt a el bronze per equips darrere de Rússia i Eslovàquia, dues potències molt forts en Ciclisme ".

Per al futur a curt termini, Ivars indica que ara toca analitzar aquesta competició, assimilar el que s'ha aconseguit, corregir errors i polir detalls que li permetran estar més endavant en futurs campionats, ja que pròximament es disputarà el Campionat d'Espanya de Carretera on hi haurà una prova de contrarellotge individual i una de ruta, "Després d'això em centraré en Mountain Bike ja que al novembre està previst el Mundial de Mountain Bike amb 5 proves".