Nizar Lakhlifi, el millor dels comarcals en els 10 km de València

14 de gener de 2019 - 12: 18

L'atleta xabiero Nizar Lakhlifi va ser el millor dels representants comarcals que van estar el dels 10KM de València. Nizar va creuar la línia d'arribada en el lloc 91 de la classificació general amb un registre de 32: 20.

Mentre que un altre xabiero, Youssef Ahatach, va entrar en meta en el lloc 111 de la general amb un temps de 32: 35. José Manuel García Barragán, un altre destacat atleta del Club Atletisme Llebeig, va entrar a la línia de meta en el lloc 124 amb una marca de 32: 51. El seu amic Víctor Fernández, atleta del Club Atletisme Llebeig Xàbia, Va entrar en el lloc 206 de la general amb una marca 34.10.

Moha R. Younnes no va van tindre el seu dia. Afligit de molèsties a la panxa va eixir ja realment incòmode per això. Si bé el seu ritme era sensacional perquè les cames li responien, va haver de van detindre-se a el pas al quilòmetre 5 quan marcava 15: 45 (3'09 "/ km) perquè anaven a més les molèsties.

Un 10K de rècord

El 10K València Ibercaja, Que aquest any estrena Etiqueta Bronze de la IAAF, va aconseguir una pluja de rècords en una edició en la qual un total de 10.838 corredors van creuar la meta.

El primer dels rècords va ser batut per Chala Ketema (Etiòpia), que va aconseguir superar el millor registre del circuit amb el seu 27: 23. Aquesta marca converteix al 10K València Ibercaja a un dels 10K més ràpids d'Espanya. A més, els primers nou classificats van creuar la meta amb marques inferiors als 28 minuts.

En categoria femenina, la vencedora de la prova Tsehay Gemechu, que també va batre el rècord femení del circuit parant el crono en un 30: 15. A Tsehay li van seguir altres tres atletes més per sota del rècord del circuit en dones, que estava en 30: 57 (assolit en 2018).

Un altre dels rècords de la jornada va venir de la mà de l'atleta Trihas Gebre, que ha aconseguit el rècord d'Espanya de 10K femení en creuar la meta en 31: 39 (vuitena de la general). Trihas Gebre ratifica així el seu gran estat de forma en un dels circuits més ràpids i plans que existeixen en l'actualitat en territori espanyol.

Per la seua banda, el primer atleta espanyol classificat ha estat Juan Antonio "Chiqui" Pérez (Serrano CA) amb una marca de 27: 59, com a novè de la general, ratificant així el seu gran nivell actual.