Nasio Cardona va ser tercer de veterans A en el Nacional de Raquetes de Neu

11 de març de 2020 - 00: 05

L'atleta, Nasio Cardona, pertanyent a l' Club Atletisme Llebeig Xàbia, Ve d'aconseguir el tercer lloc en la categoria de Veterans A, és a dir, es va penjar la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya de Raquetes sobre neu. Una competició que va van tindre lloc al Parc Nacional dels Pics d'Europa, prova única en què van estar els millors especialistes d'aquest particular esport.

Nasio Cardona va realitzar una gran carrera, va acabar en el tercer lloc de la seua categoria, amb un temps de 58:55. Per davant van estar el vencedor, José Manuel Fernández, amb un registre de 54:35. El segon lloc va ser per al José Gómez, que va realitzar un temps de 58:22.

Hi va haver una participació de 125 atletes entre homes i dones que després de la darrera nevada caiguda van haver de cobrir un recorregut alternatiu més segur de 9,5 quilòmetres, amb 440 de desnivell positiu. Un recorregut circular d'anada i tornada pel mateix traçat i un bucle en l'equador de la cursa, endinsant-se en els bells paratges dels Pics d'Europa.

La cursa masculina es va caracteritzar per una intensa lluita de titans per l'or entre Manuel Merillas i Roberto Ruiz Revolta. La victòria va ser per a Merillas amb un temps de 53:16. Roberto Ruiz, vigent campió de l'món va lluitar per revalidar el títol nacional però va ser segon a l'acabar amb un registre de 54:30.

El madrileny Chema Martínez es va estrenar amb magnificència en aquesta competició sent un gran contrincant per a Roberto Ruiz, quedant tercer a només 5 segons a la línia de meta.