Mª Isabel Ferrer i Moha Rida van vèncer a la 'XXXI Volta a Peu a Xàbia'

23 de febrer de 2020 - 15: 48

No hi va haver sorpreses i es van complir els pronòstics amb els favorits per alçar-se amb el triomf final de la XXXI Volta a Peu, Memorial José Albi de Xàbia, Moha Rida Younes, en homes, i Mª Isabel Ferrer, En dones.

La primera cursa de l' Circuit a Peu Marina Alta transcórrer en un matí esplèndid i amb un sol radiant. La serp multicolor va prendre llocs emblemàtics del municipi xabiero. Al voltant de 1.500 atletes van participar en la prova reina que es va iniciar amb cert retard a l'haver de tancar un encreuament i amb un minut de silenci en memòria de Javier Fuster, atleta de l'CC Garbí mort la passada setmana.

Des de l'inici de la cursa, el duo Moha Rida i Youssef Ahatach, de l'Dénia Corre, van tirar amb molt de ritme de l'escamot. Al costat d'ells van aguantar durant els primers quilòmetres, Adrián Ivars i el polonès, Tomasz Marcinek. Per darrere es van anar fent xicotets grups amb altres il·lustres atletes de Circuit com Carlos Cabrera, Víctor Pérez, Joan Gomar, Miquel Pellicer i altres.

En dones, Mª Isabel Ferrer va ser la gran dominadora de la prova traient molt avantatge a la resta de les participants.

En els últims quilòmetres, Moha Rida Younes va deixar anar al seu company de club i amic, Youssef Ahatach per entrar en solitari, recollint l'ovació de el públic que es va amuntegar a la línia de meta. Un cop més, Rida havia guanyat davant els seus veïns, amb una marca de 32.10 per davant de Youssef Ahatach que va entrar amb un temps de 32.20, sent tercer, Adrián Ivars amb un registre de 32.34.

En dones, la guanyadora va ser Mª Isabel Ferrer, de l'CA Llebeig Xàbia, amb un temps de 37.05, la segona plaça va ser per a Esther Fornés, de l'CA Cametes Pedreguer, amb una marca de 39.44. La tercera posició va ser per Sofia Booth, de l'CA Llebeig Xàbia, amb un registre de 39.53.

Cal destacar d'aquesta 31 edició la participació de Pepa Valero, mare de José Albi, jove en què la Volta a Peu porta el seu nom. Valero, molt emocionada, després de donar el tret de eixida, es va posar a la fin de la multitud de participants i va creuar l'arc de eixida. Pepa va fer els 10km i va quedar primera local de la categoria Veterans I passant la meta en 1 hora 4 minuts.