Els sèniors del CB Joventut Xàbia van vèncer al CB Ontinyent (67-60)

14 de febrer de 2019 - 00: 40

El conjunt sènior masculí del CB Joventut Xàbia va sumar el seu tercer triomf en els últims quatre partits disputats en vèncer davant el CB Ontinyent per 67 a 60. Una victòria que situa l'equip verd i negre a una sola victòria de la cinquena plaça i allunyat del descens.

El nivell defensiu dels xabieros en l'arrencada del xoc els va permetre córrer en ràpides transicions que van trencar la defensa rival. Això va obligar a canviar a defensa zonal als visitants, tot i això el primer quart va acabar amb avantatge local de 13 punts (27-14).

El conjunt valencià va pujar la seua intensitat defensiva i això va crear problemes als locals. La pressió sobre el base local, Alfonso, va ofegar la creació de joc i això es va notar en la parcel·la ofensiva de l'equip dirigit per Óscar Majordom. Malgrat tot, els locals van marxar al descans amb avantatge al marcador, 38 a 27.

El tercer quart va començar amb els locals contrarestant la duresa visitant, i de nou va eixir la millor versió de l'equip. La defensa va seguir sent molt bona, i va permetre atacar amb més fluïdesa. La diferència va arribar als 19 punts en el minut 27, (51-32). Un parcial final de 3-7 en els últims 2 minuts del quart va deixar el marcador en 54-37 a falta dels 10 minuts finals.

Va començar el tram final amb la baixa per lesió d'un dels millors jugadors del Joventut, Deme, que no va poder jugar en tot el quart. Des de l'inici del quart, el partit va donar un gir de 180º. Els-negres es van precipitar en atac, la defensa visitant va trasbalsar junt amb els àrbitres, a l'equip de Xàbia i això va permetre que l'avantatge local quedés en 4 punts en només 10 segons, cosa totalment increïble i inesperat.

El marcador es va estrènyer amb un 58 a 54 mancant 5 minuts per al final. Els locals van viure amb massa tensió el partit, provocat sens dubte pel criteri arbitral, que permetia tota mena de contactes, alguns d'ells escandalosos, a l'equip valencià. No obstant això, i malgrat l'eliminació d'Alfonso per 5 personals, i al desencert de l'equip des de la línia de tirs lliures, la defensa els va donar la victòria final, gràcies a una variant tàctica defensiva que es va posar en pràctica en els 3 últims minuts , caixa i 1 (4 defensors en zona i un en individual) que desactivar les idees dels visitants. Al final, tot i cedir el quart per 13-21, l'equip de Xàbia es va endur la victòria per 67-60.