Els júniors del CB Joventut Xàbia van estar a prop de batre el líder CB La Vila (61- 63)

13 de desembre de 2017 - 05: 47

El conjunt júnior del CB Joventut Xàbia que entrena Jacobo Usagre va estar a punt de batre el líder de la categoria, el CB La Vila, però al final no va poder ser i-negres van caure per 61 a 63.

El partit disputat al pavelló Miquel Buigues es presentava molt complicat, ja que els vilers arribaven com a líders i amb una sola derrota. A les files locals va haver-hi dues baixes importants que van afeblir el joc interior dels xabieros. Precisament aquestes absències va provocar que la resta de jugadors sortissin molt concentrats i amb molta intensitat defensiva.

Els locals van eixir molt ficats en el partit jugant a un bon nivell, amb alt percentatge d'encerts en atac i amb molta solidesa defensiva. Seues van ser els primers avantatges, però un temps mort dels vilers va permetre frenar el joc dels xabieros que van arribar en desavantatge al final del quart, 18 a 19.

En el segon quart van prevaler les defenses i també, pel fet que el llistó arbitral va ser molt alt pel que fa a les defenses, on qualsevol contacte es va assenyalar com a falta personal. Això va evitar que hi hagués ritme en el joc, a més, que l'equip local es carregar-se de faltes personals. Un últim esforç en el final del quart acompanyat d'un triple va permetre que els i-negres arribessin al descans amb avantatge de 3 punts, 31 a 28.

El tercer quart va ser molt igualat per part dels dos equips. El CB Joventut s'esperava que el líder sortís en tromba donada la seua superioritat física. Els locals van defensar amb una zona molt activa que va costar ser ultrapassada als locals. En atac, l'equip d'Usagre va moure amb claredat la pilota i no va cometre errors. Un triple al final del quart va permetre que els visitants arribés al final amb marcador a favor, 41 a 44.

Bona reacció dels xabieros

L'últim quart va començar molt malament per a l'equip local, van acusar el gran esforç realitzat i l'acumulació de faltes personals. L'equip xabiero va perdre a dos jugadors per faltes, mentre que el CB La Vila va prendre un avantatge de 10 punts. Jacobo Usagre va demanar temps per aclarir les idees als seus. Els va parlar de deixar-se la pell al camp per remuntar, encara que per això calia fer un gran esforç final.

Amb una pressió a tot el camp i amb un parell de triples consecutius, els locals es van ficar en el partit a falta de 45 segons on perdien de 2 punts. Al final amb un mal encert en els tirs lliures amb un 1-6 en els 40 segons finals es va aconseguir van tindre l'última possessió amb la possibilitat de guanyar el partit o portar-lo a la pròrroga.

Amb 5 segons per jugar-se es va intentar guanyar el partit amb un triple, però una bona defensa visitant va fer que el tir fos molt precipitat i el triomf final va ser per al CB La Vila per 61-63.

Va ser una llàstima perquè es va poder guanyar al líder, però els nois del CB Joventut poden estar molt orgullosos perquè van donar la cara en tot moment, van lluitar com valents i van eixir amb el cap ben alt.