Les parcials decisions arbitrals van impedir la victòria del sènior del CB Joventut Xàbia

24 d'octubre de 2019 - 10: 46

Espectacular partit el viscut a la vesprada de diumenge al Palau Miguel Buigues entre el Joventut i l'equip valencià del Bàsquet Comenius, que arribaven al partit empatats a la part alta de la classificació amb balanç de 2-0 després de les dues primeres jornades de lliga .

El partit va van tindre de tot, però al final, els xicotets detalls van decidir en favor dels visitants per 60 a 63, que de ben segur, seran un dels equips a batre d'aquesta lliga.

El partit va començar amb els valencians molt endollats i anotant en tots els seus atacs, aconseguint així les seues primeres avantatges d'inici, 6-11 en el minut 4. Els locals, a poc a poc, anaven entrant en el seu ritme, un ritme alt en defensa i ràpides sortides al contraatac. Un parcial de 11-2 final per als de Xàbia va permetre arribar al final del primer quart amb avantatge local 25-20.

En el segon quart la pressió visitant a tota pista va posar en dificultat als locals, que van perdre el seu avantatge després d'un parcial de 0-7. Des d'aquest moment, el partit va entrar en una igualtat absoluta. Després d'una cistella valenciana sobre la botzina, el resultat al descans va ser de 39-40.

Després del descans, l'equip local seguia competint de manera excel·lent. Després d'aconseguir un lleuger avantatge de 5 punts, 47-42, al minut 26, es produïa una acció que seria definitiva per a la sort del partit. El capità local va ser expulsat per una falta tècnica i una falta antiesporteva en un minut.

Sense un dels seus millors jugadors i sens dubte, el líder defensiu, les coses es van complicar per als verd-. A més, la falta de rotació interior va ser preocupant a causa de les faltes personals d'un altre pilar de l'equip, Pablo.

Després d'uns minuts de desconcert, l'equip es va aixecar per arribar amb tot per decidir als últims 10 minuts del partit. El marcador, al final del tercer quart, va ser d'empat a 53. Amb l'equip cansat, jugadors importants fora del partit i la rotació vinguda a menys, l'equip visitant va aprofitar tants avantatges per aconseguir un parcial de 1-10 en 6 minuts que seria decisiu en el partit, 54-63 en el minut 36.

El CB Joventut va tirar d'orgull en els últims minuts i malgrat la desqualificació per tècniques del seu entrenador a falta de poc més d'un minut per al final, van ser capaços de van tindre opcions fins a l'últim segon. En acabar el partit, el resultat va ser de 60-63.

Derrota dura pels agents exteriors que van influenciar en el millor partit que s'ha vist al Palau en molt de temps. La nota positiva d'aquestes 3 primeres jornades és que l'equip està demostrant un gran nivell de compromís i intensitat, i de seguir així, segur que s'ha de gaudir en aquesta temporada.

En la propera jornada, l'equip es desplaça a la veïna localitat d'Ondara, on els espera un equip que compta per victòries els seus dos partits, en el que serà un altre dur compromís per als de Xàbia.