Les cadets del Club Handbol Xàbia són campiones d'Espanya d'Handbol Platja

05 d'agost de 2018 - 20: 01

Les noies de l'equip cadet del Club Handbol Xàbia són les noves campiones d'Espanya en la categoria d'handbol platja. Les xabieras han realitzat un torneig espectacular i han aconseguit coronar-se com les millors del panorama nacional.

En l'última jornada del campionat van aconseguir ficar-se en semifinals, a l'eliminar en quarts al conjunt del GT7 Solucar per 2 a 0. En el primer set, les xabieras es van mostrar molt superiors i van dominar per 18-7. En la segona mànega, el joc va estar més igualat però també va caure del costat de les noies que entrena Pep Ferro per 16-14. Un triomf que els va pujar molt la moral, ja que es van veure entre els quatre millors equips nacionals.

A les 11 hores van disputar el xoc de semifinals davant el BMP Suances, al qual van vèncer en un gran partit per 2 a 0. Molt concentrades en el joc i tenint clar que no es podia cometre errors, les de Ferro van saldar el set amb un triomf ajustat, 17-16. En la segona mànega, en veure prop d'entrar a la final, les xabieras van treure la seua arpa i bon joc i es van classificar per a la final en guanyar la mànega per 21 a 18.

Ja només quedava un escull per aconseguir l'objectiu que tots s'havien marcat i era a la gran final contra l'Fuengirola Reserva, que en l'altra semifinal va guanyar al Col·legi Meravelles de Benalmadena per 2 a 0.

Campiones d'Espanya

Passat el migdia va arribar l'hora de la veritat, la gran final que les xabieras la van afrontar amb molta il·lusió i ganes. En el primer set alguns errors de desajustos defensius junt a llançaments errats va provocar que fossin les malaguenyes del Fuengirola què guanyessin el set per 22-24.

En la segona mànega, les jugadors van la resta i el tècnic Pep Ferro va saber dirigir de forma mestra a les seues noies per remuntar el set i guanyar-lo per 24-23. Després de l'emocionant segon set es va arribar al desempat on la tensió va créixer fins a límits insospitats, amb triomf per a les de Xàbia per 7 a 6.

L'alegria no es va poder convan tindre entre tota l'expedició xabiera que era a la platja de la Salve de Laredo. Pares i jugadores van festejar amb magnificència la gran gesta esporteva que aquest grup de noies i de la mà de l'entrenador Pep Ferro havien realitzat.

Enhorabona per a totes elles pel gran treball realitzat que els ha portat a guanyar el títol de campiones d'Espanya en la categoria cadet femenina.