Laboriosa victòria de l'infantil del CB Joventut Xàbia davant el CD Onil (70-61)

09 de març de 2019 - 01: 44

Nova victòria en el pavelló Miquel Buigues per al conjunt entrenat per Óscar Majordom i Gary Stich. Davant el CD Onil, els xabieros van vèncer per 70 a 61, després d'una exquisida primera part de la trobada a la que a punt van estar de patir una remuntada tremenda del seu rival. Pera finalment, els infantils del Joventut es van imposar al Onil i situen el seu balanç en 5 victòries i 2 derrotes.

El partit va començar amb l'equip dirigit per Gary Stich i Óscar Majordom molt motivat davant del seu rival, vell conegut d'aquesta temporada i amb el qual es tenien diversos comptes pendents. De eixida van ser els locals els dominadors del joc en un sensacional primer quart, on la defensa pressionant a tota la pista va donar els seus fruits. Amb un parcial de 15-3 va acabar el primer quart.

Va començar el segon quart amb un 4-0 de parcial que elevava la diferència fins als 16 punts, 19-3. L'equip visitant va reaccionar però només els va servir per empatar el parcial a 7 i continuar amb 12 punts de desavantatge després dels 10 primers minuts, 22-10.

Va seguir l'equip de Xàbia amb un punt més d'agressivitat que el seu rival, i el seu bon joc va ser digne dels millors equips de la categoria. La ràpida circulació de pilota els va atorgar bones opcions de tir i l'equip d'Onil no va poder frenar la sagnia verd i negre. Les diferències van arribar fins als 18 punts. Finalment va acabar el quart amb 15 punts d'avantatge, 32-17.

En el quart període, el joc es va igualar, i després d'un bonic intercanvi de cistelles, el parcial va acabar amb empat a 9. Es va arribar al descans amb els locals dominant amb claredat després 20 minuts de gran joc, 41-26.

El Joventut Xàbia va saltar a la pista en la segona part amb la idea de no deixar-se sorprendre per una reacció visitant. I bé que ho van fer, completant altres grans 5 minuts de joc per augmentar la diferència 6 punts.

Els jugadors locals van pensar que tot estava fet, van subestimar al seu rival i van començar a jugar d'una manera diferent a la que els havia donat aquests 21 punts de diferència. Amb un parcial de 5-20 en els dos següents quarts, es va arribar als últims 5 minuts de la trobada amb tot molt ajustat, tot i que ningú poguera creure-ho, 58-52.

L'últim quart s'inicia i els visitants van arribar a col·locar-se a 3 punts (60-57), ningú entenia res, i quan semblava que la dinàmica del partit anava a produir una remuntada èpica per als visitants, els de Xàbia van tornar a treure el seu millor versió en els 3 minuts finals. Amb un parcial de 10-4 al tram final certificaven una nova
victòria per 70-61.