José Luis Boronat, del Club Nàutic Xàbia, cinquè al Campionat d'Espanya d'IqFoil

23 de març de 2022 - 16: 05

Els regatistes del Club Nàutic Xàbia José Luis Boronat i Alex Ortega van participar aquest cap de setmana al Campionat d'Espanya d'IQFoil a Santa Pola. Una prova en què Boronat va ser cinquè i Ortega 16.

Amb 50 participants i amb molt de vent, Boronat va començar molt forta la prova aconseguint la primera jornada pujar al podi en tres ocasions (dues a dalt i una al tercer calaix). A més, en sis mànigues més, se'n van disputar 20, va aconseguir estar entre els cinc millors, però, el millor nivell dels rivals i el vent, no el van permetre retallar punts, i finalment es va quedar a 9 punts del quart i onze del tercer .

Per la seua banda, Álex Ortega va quedar al lloc 16 de la general, amb el millor resultat l'última mànega de tot el campionat quan va aconseguir ser desè. En vuit mànigues més, va estar entre els 15 millors.

Al campionat es va imposar el regatista gallec Tomas Vieito, que només va cedir en sis mànigues la primera posició, dues de les quals va aconseguir el regatista del Club Nàutic Xàbia, José Luis Boronat.

Booronat ja prepara la seua propera cita, a Palma, el trofeu Princesa Sofia del 4 al 10 d'abril, i després d'un descans per Setmana Santa, es concentrarà a partir del 28 al llac di Garda (Itàlia) per preparar el campionat d'Europa de la classe.