Javier Valero, va ser el guanyador de l'etapa de la Volta a la Marina celebrada a Xàbia

22 de gener de 2018 - 06: 53

El ciclista, Javier Valero Amat del Ginestar Categoria Elit va ser el guanyador de la segona etapa de la Volta Ciclista a la Marina, Disputada a Xabia. Valero va creuar la línia de meta amb un temps de 1 hora 37 minuts i 3 segons aconseguint una mitjana de 43,2 km / h. En ser corredor d'un dia no compta per a efectes de la classificació general.

En aquesta etapa van participar 158 corredors incloses dues ciclistes categoria Fèmines les quals es van classificar dins dels 139 que van aconseguir acabar la carrera.

Moisès Espinós seguix de líder de l' Volta, Després de superar la dura prova que el Club Ciclista Xàbia va preparar als participant. Encara que els seus més immediats perseguidors li van aconseguir retallar temps. De la mateixa manera manté el liderat de primer Alacantí i amb el mallot Blanc de les Metes Volants.

El millor classificat en el premi de la Muntanya és Vicente Pla Espí del Gobic CC. La classificació de la categoria Màster 50 l'encapçala, Salvador Segura, de l'Express Car-ULB Crevillent. En Màster 40 el millor és Fernando Rino, del CE Trialesport i Vicente Pla és el dominador en la categoria Màster 30.

L'etapa es va resoldre en l'ascens al Montgó

L'etapa es va desenvolupar sobre un circuit amb quatre voltes totalitzant 70 quilòmetres. Eixida de Xabia, Jesús Pobre, Rotonda de Gata i una altra vegada cap a Xàbia.

De eixida tots van marxar tranquils en van tindre el vent de cara i no va ser fins al quilòmetre 20 on era el primer alt de Muntanya. La pujada al Colomer, De tercera categoria quan es va moure el paquet. Va passar en primera posició Jaume Esteve López del hidropressió 24H.

Després de dos intents seriosos d'escapada, però sense conseqüències i nou moviment pel pas de les Metes Volants. La primera per Jaser Fra Turgoose del Controllpack Badia i en la segona va puntuar primer Pedro Luis Milà.

A partir de Jesús Pobre la cursa es va accelerar i el pilot ajudat pel vent a favor va adquirir molta velocitat especialment en l'última volta. Tenint la pujada al Montgó amb Premi de Muntanya i Meta inclòs a la vista, tots van donar de si el que portaven dins fins buidar-se.

El primer en creuar la meta va ser Javier Valero que va avantatjar en 9 segons a Paul Double i en 10 a Óscar Hutchings.

El Club Ciclista Xàbia va organitzar una gran carrera cobrint tots els punts estratègics de manera segura, no deixant res a l'atzar. Igual que el dia tan esplèndid que va eixir va permetre que molt públic es agolpase a un i altre costat de la carretera en l'ascens al Montgó. Els aficionats van aplaudir i animar a tots els participants durant la pujada.

Diumenge que ve la Volta a la Marina, visita la Safor, serà en la seua tercera etapa amb eixida i meta a Bellreguard. Amb un recorregut de 68 km., Que inclou dues Metes Volants en Ràfol de Salem i Alqueria de la Comtessa a més d'un Alt de Muntanya, el Port de Beniatjar.