El Joventut Xàbia va caure malgrat el seu bon joc davant el Villena (55-63)

22 de gener de 2013 - 21: 53

L'equip del Joventut Xàbia va caure en el seu compromís de lliga Autonòmica davant el Villena per 55 a 63, en un xoc que es va disputar al pavelló "Miguel Buigues" de Xàbia.

Als dos equips els va costar entrar en el partit, prevalent les defenses sobre els atacs. Fins al minut 3 no es va inaugurar el marcador. Tònica que es va manvan tindre durant el primer quart, amb un Joventut Xàbia lleugerament aclaparat per la necessitat de victòria i ganes d'agradar al públic assistent.

Tot i que el joc va ser bo, l'encert no va acompanyar, el que va provocar que el Villena agafés els primers avantatges en el marcador, gràcies sobretot al seu major poder en el rebot ofensiu, que li permetia segones oportunitats. Finalitzant el quart dos punts amunt per al Villena 9 a 11.

En segon quart el joc dels jugadors de Xàbia va millorar bastant. Es va canviar la defensa per potenciar el rebot, objectiu que va aconseguir mitjançant una defensa zonal i va incrementar la intensitat defensiva. Llàstima que el Villena va disposar de diversos tirs lliures en aquest quart, el que li va permetre manvan tindre la diferència per 25 a 27 en finalitzar el quart.

Tot semblava indicar que el tercer quart seria el determinant perquè els locals prenguessin el comandament del partit. Amb aquesta intenció es va iniciar el quart. Molt bona defensa i sortides ràpides al contraatac, però la sort no va estar del seu costat i no es van finalitzar les accions en cistella.
Al contrari, va permetre al Villena trobar-se amb una situació còmoda passats els minuts, aconseguint augmentar la seua puntuació pels errors del rival. Augmentant la diferència en el marcador a 12 punts per 46 a 58.

Quan pitjor pintaven les coses ressorgir l'equip xabienc, un parcial de 11 a 0 el va situar a un punt a falta de 2 minuts per finalitzar el partit. El Villena no trobava la manera d'atacar la defensa. El cert en triples que no van van tindre al llarg del partit va sorgir de la mà de Juanjo.

Llàstima que quan millor va ser el joc del Joventut Xàbia, unes polèmiques decisions arbitrals va decantar la victòria per a l'equip rival. El resultat final per 55 a 63 no va fer justícia al lliurament dels jugadors locals que van merèixer més.

Van jugar i van anotar per part del CB Joventut Xàbia: Juanjo 13, Alfonso 2, Jaume 8, Massimo 1, Felip 2, Jacobo 11, Pepe 7, Gustavo 2, Deme 5, Pedro 4 i Abel.