El ciclista Juan José Tamayo va ser profeta a la seua terra

28 de gener de 2013 - 00: 00

El ciclista de Xàbia, Juan José Tamayo Triviño va ser profeta a la seua terra, ja que va ser el guanyador de la tercera etapa de la Volta a la Marina, Xàbia-Xàbia d'78 quilòmetres. En aquesta cursa van prendre la eixida un total de 177 ciclistes.

Aquest jove ciclista es va imposar al líder de la Volta, Orengo i al primer ciclista alacantí de la classificació general. Cherro. entre d'altres. L'arribada va estar plena d'emoció, dilucidándose el triomfador de l'etapa, en un ajustat esprint. Tamayo, va parar el cronòmetre en 1 hora, 43 minuts i 45 segons, realitzant una mitjana de gairebé 44 Km./ hora.

Va resultar una etapa competida, amb els grups dels líders intentant exercir un fort control al cap del gran grup. Des de la eixida es va marcar un ritme infernal, que va ser fent que per darrere no es poguera aguantar la velocitat, de manera que el pilot s'anés quedant sense unitats.

La cursa es va acabar trencant al quilòmetre 63 quan es va formar un grup en el qual van viatjar 16 unitats. Pocs quilòmetres més endavant, es van escapar; Tamayo, Orengo, Cherro, Perales, Ortega, Pons, Chillida, Bernat Sanchis, Sabater i Miravalles, tots van posar terra pel mig. Entre ells es van jugar la victòria de l'etapa.

Després d'aquesta tercera etapa disputada a Xàbia la classificació general seguix encapçalada una setmana més per, el ciclista de Beniopa, Pascual Orengo. Les metes volants les encapçala, Salvador Moll de l'equip Portal de la Marina. El premi de la muntanya també és per a Pascual Orengo.

Diumenge que ve la serp multicolor de la Volta viatja a la Marina Baixa on es disputarà una etapa molt dura a la Vila.